DR.SCHELLER

ПРИРОДАТА ДЕЙСТВА

КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО – АПТЕКА Д-Р ШЕЛЛЕР

Още докато изучава фармация и химия, д-р Ханс-Улрих Шеллер има силен интерес към природата, за да получи натурални и в същото време високо ефективни лекове. След като завършва образованието си, той отваря собствена аптека и става пионер в разработването на първата малка серия натурална козметика.

През 1976г. доктор Ханс-Улрих Шеллер се присъединява към козметичната компания на родителите си в отдела за научна развойна дейност. След смъртта на баща му (д-р Карл Хайнц Шеллер) през 1978г., поема управлението на компанията Dr. Scheller Cosmetics AG заедно със своя брат Карл-Александър Шеллер.

Минават години на проучвания, в които д-р Шеллер е воден от мотива да декодира природата и да направи така, че да бъде комбинирана с последните научни открития. Оформя се идеята за създаване на продукт, съдържащ натурални съставки с доказана кожна поносимост и максимална ефективност. Само здравата кожа разкрива своята истинска красота. С така поставената цел, въоръжен с ноу-хау от неговата фармацивтична практика и с познанията си за природната медицина, д-р Шеллер създава своите продукти през 1986 година. Те са резултат от продължителни разработки и посрещат индивидуалните изисквания на кожата с помощта на доказаната сила на природата. С натуралната козметична линия “Apotheker Scheller – Das Naturkonzept “(Силата на природата) марката е представена на пазара на натурална козметика далеч преди т.нар. „уелнес бум”.

От тогава са произведени много иновативни натурални продукти. През 1998г се предлага специална серия на основата на арома терапия и съдържат ценни етерични масла, които осигуряват релаксация или тонус за тялото и душата.

Първата натурална козметична серия за зряла кожа излиза на пазара през 2000г. Тя се бори активно с линиите и бръчките със зелен чай и жен шен.

Всeки продукт се тества и развива според последните научни открития. Така се осигурява отлична кожна поносимост и оптимална ефективност.

Винаги, когато е възможно суровините са от контролирано биологично отглеждане или от беритба на възобновяеми диви култури. Суровините и крайните продукти подлежат на контрол за евентуални следи. Качеството се следи регулярно и строго от независим институт. Разбира се, експериментите върху животни се изключват напълно.

От 2011г марката е собственост на BCG Baden-Baden Cosmetics Group AG. С обновяването си през 2012, DR. SCHELLER NATURAL & EFFECTIVE осигурява доказани формули, като комбинира силата на природата и науката по уникален начин. С чисти натурални и ефективни съставки, като ценни масла и висококачествени растителни съставки, събирани от цял свят, DR. SCHELLER NATURAL & EFFECTIVE продължава да разработва иновативни, ефективни и сертифицирани натурални формули.